Giesegaards sociale ansvar

Fra minivådområder til blomsterenge – hvordan vi fremmer natur og miljø med omtanke.

Giesegaard og Juellund Gods bidrager til genopførslen af Børsen i København

Giesegaard og Juellund Gods er stolte over at kunne bidrage til genopførslen af det ikoniske Børsen i København. Som led i genopbygningen leverer vi kvalitetstræ af sorten Pinus Sylvestris – bedre kendt som skovfyr – fra vores egne skove, plantet i starten af det 20. århundrede. Træet er udvalgt for dets styrke, holdbarhed og historiske autenticitet, og vi ser det som en stor ære at kunne stille naturressourcer fra vores skovbrug til rådighed for et så betydningsfuldt og nationalt vigtigt projekt. Med denne leverance fortsætter vi vores tradition for bæredygtig skovdrift og engagement i bevaringen af dansk kulturarv.

Giesegaard og Juellund Gods deltager i den grønne omstilling

Giesegaard og Juellund Gods har installeret et solcelleanlæg på 107 kW med 252 paneler, samt et tilhørende batteri på 215 kW.

Anlægget dækker ca. 500 m² tagareal med en kapacitet på 107 kW, der producerer 120.000 kWh årligt. Med dette opnår Giesegaard og Juellund Gods en selvforsyningsgrad på 31,30 %, mens overskudsstrøm bliver solgt.

Det særlige ved batteriet er evnen til at stabilisere elnettet ved at regulere strømmen og holde elnettet på de nødvendige 50 hertz. Dette spiller en central rolle i elnettets drift, hvor Giesegaard og Juellund Gods bidrager til at regulere strømforsyningen i perioder med spidsbelastning.

Minivådområde på Giesegaard

Giesegaard har i 2021 etableret et minivådområde på ca. 1,2 ha, hvor drænvand fra 111 ha ledes over i åbne bassiner, som med sedimentation og mikrobielle processer reducerer udledningen af nitrat og fosfor til Karrebæk Fjord. Herudover bidrager anlægget til den generelle biodiversitet i området.

Anlægget er etableret med tilskud fra Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: EU-kommissionen, Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.

Vi værner om biodiversiteten

Giesegaard og Juellund har i 2022 etableret over 25 ha blomsterbrak i mindre biotoper, hvor bier, sommerfugle og andre bestøvende insekter kan hente pollen og nektar i sommerperioden.

Vi bevarer kulturarven

Giesegaard og Juellund Gods lægger stor vægt på at bevare og værne om den rige kulturarv, som godset repræsenterer. De historiske bygninger, der spænder fra 1700-tallet og frem, er en væsentlig del af både områdets identitet og Danmarks bygningskulturelle arv. Hovedbygningen, avlsbygninger og øvrige historiske elementer vedligeholdes med respekt for deres oprindelige udtryk og funktion. Gennem løbende restaurering og ansvarlig drift arbejder vi målrettet for at sikre, at disse bygninger også fremover kan fortælle historien om godsets udvikling og betydning i landskabet.